ABT viritti Q8 dieselin uusiin lukemiin

ABT tarjoaa ekstratehoa ja aerodynamiikkaa Audin Q8-malliin

Tuningtalo ABT-Sportslinella on tarjota jälleen uutta maaliskuun Geneven näyttelyyn. Talohan on erikoistunut jo vuosikymmeniä Audi ja VW -autojen parantamiseen. Viime syksynä esitelty Audi Q8 on tyyliltään crossover coupe ja esimerkiksi Q7:n verrattuna siinä on vain kaksi penkkiriviä kolmen sijaan. Moottorivaihtoehtoina Q8:ssa on tällä hetkellä vain kolmilitraisia veekuutosia – nimittäin yksi bensa ja kaksi dieseliä.

ABT:n suunnittelemalla ohjainlaitteella saadaan Q8:n tehokkaammasta dieselistä nyt irti 44 lisähevosvoimaa. Nyt uudeksi teholukemaksi kirjataan 330 hv, kun Audi -myymälästä saatavassa 50 TDI:ssä on vakiona 286 hv. Vääntöäkin saadaan 50Nm enemmän eli lukemaan 650Nm.

Vakiona Q8:ssa on mukautuva ilmajousitus joka on varustettu Comfort, Auto, Dynamic ja Individual asetuksin. Tarvittaessa maavaraa voidaan säätää ylös. Myös auton takaosaa voidaan laskea esimerkiksi lastauksen helpottamiseksi. ABT tuo tähän vielä lisäksi elektronisen tasonsäätimen. Ohjaamosta käsin maavaraa saadaan laskettua alemmaksi kunnes nopeuden ylittäessä 70km/h järjestelmä kytkeytyy pois päältä ja jousitus palautuu valittuun asetukseen.

Luonnollisesti ABT on kiinnittänyt huomionsa myös ulkonaisiin seikkoihin. Kuvissa olevat Sport GR vanteet ovat 22 tuumaiset ja sävy on joko matta- tai kiillotettu musta. Tämän lisäksi autoon on saatavilla jopa 23 tuumaiset alut. Aerodynamiikkapakettiin kuuluu etuhelma, jossa suurennetut ilmanottoritilät ja takahelma, jonka kulmiin on sijoitettu kolme päällekkäistä siipeä. ABT takaspoileri koristaa katon yläreunaa.

Sisätiloista löytyy joitain eroavaisuuksia yksityiskohdissa. Hiilikuituteemaa löytyy vaihdekepin nupista, vaihteiston valitsimen ympäryskehikosta ja istuinosista. Tyylikkäänä detaljina voidaan pitää oven aukaistessa asfalttiin heijastuvaa ABT logoa.

ABTin tehopäivitys on saatavilla samoin tehoarvoin myös Audin malleihin A6 ja A7 sekä VW Touaregiin.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of