Lamborghini Huracán EVO Spyder Geneven näyttelyssä

Alkuvuodesta julkaistun päivitetyn Huracánin mallisto laajenee

Keski-iän kasvojenkohotuksessa Huracán sai peräänsä lisänimen EVO. Tässä yhteydessä koriin tehtiin aerodynamiikan parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä. Edessä etupuskuri sai suurennetut ilmanottoaukot ja uudistetun ilmanohjaimen. Takana pakoputkien ulostuloa muutettiin viemällä ne härskisti ylös puskurin yläpuolelle. Myös takapuskurin, moottorikatteen sekä pohjalevyn muotoihin kiinnitettiin huomiota.

Iso muutos päivityksessä oli myös rataorientoidun Performante-mallin moottorin valinta vakiokoneeksi. Vapaastihengittävä 5,2-litrainen V10 tuottaa 631 hevosvoimaa (471kW) kierrosluvulla 8000 r/min. Vääntöä on saatavilla 600 Nm, 6500 r/min.

Suoritusarvot ovat tietysti huippuluokkaa; 0-100 km/h 3,1 sekuntia ja 0-200 km/h vain 9,3 sekuntia. Huippunopeus 325 km/h on sama kuin umpinaisessa mallissa. Kuivapainon ollessa 1542kg tehopainosuhteeksi saadaan 2,41kg / hv.

Lamborghinin päivitetty keskusyksikkö (LDVI) mittaa ja tarkkailee ulkoisia arvoja, joita se saa jousituksen ja nelivedon kautta. Valittava ajomoodi STRADA on normiliikennettä varten ja SPORT urheilullista ajoa varten. Kun valitsee viimeisenä olevan vaihtoehdon CORSA, niin kaikki mitä autosta löytyy otetaan irti. Tämä säätö on tarkoitettu esimerkiksi rata-ajoon. Keskusyksikkö pyrkii käyttäytymään valitun ajomoodin mukaisesti ja ennakoimaan kuljettajan ajotapoja. Se myös tarkkailee takapyöräohjauksen ja torque vectoring-voimansiirron toimintaa, ominaisuudet jotka tuotiin uutena EVO mallissa.

Lamborghinin tunnistimet ja gyroskoopit mittaavat auton painopisteeseen kohdistuvia kiihtyvyys-, pysty- ja pitkittäisvoimia. Magnetoreologisten iskunvaimentimien nesteen jäykkyyttä säädetään magneettikentällä ja ne reagoivat välittömästi tunnistimien tuomiin tietoihin ajo-olosuhteista. Dynaaminen ohjaus (LDS) välittää tehokkaasti tiedon ratin pienistäkin ohjausliikkeistä.

Sähköhydraulinen kangaskatto aukeaa 17 sekunnissa ja katto voidaan laskea alas nopeuden ollessa alle 50 km/h. Sähköisesti toimivan takalasin saa haluttessa avattua, jolloin EVO Spyderin äänimaailma kuuluu paremmin sisälle. Sisätilojen ilmavirtauksia on minimoitu ja näin ohjaamosta on saatu hiljaisempi.

EVO Spyderissä on vakiona alla uudet 20-tuumaiset Aesir vanteet ja Pirelli P Zero-renkaat. Lamborghinin oma räätälöintipalvelu, Ad Personam, tarjoaa käytännössä rajattomat mahdollisuudet auton yksilöimiseen. Sisustaan on valittavissa Alcantara-nahkaa sekä erikoiskeveitä materiaaleja kuten hiilikuitukomposiittia. Tarjolla on myös Lamborghinin patentoima Carbon Skin-hiilikuitu, joka on joustavampaa kuin perinteinen hiilikuitu ja luo 3D-vaikutelmaa.

Uusi 8.4-tuumainen kosketusnäyttö sijaitsee keskikonsolissa käynnistysnappulan yläpuolella. Näytön kautta voi esimerkiksi säätää LDVI-keskusyksikön asetuksia, ilmastointia, penkin säätöä ja Apple CarPlay älyintegraatiota. Navigaatio ja nettiradio äänikomentoineen kuuluvat toki myös varusteluun.

Ensimmäiset toimitukset asiakkaille ovat keväällä 2019.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of