Rolls-Royce Red Phantom – yksi yhdestä

Yksittäiskappaleena valmistettu auto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Erikoisuutena punainen kristallimaalipinta.

Phantom on Rolls-Roycen eksklusiivisen valikoiman ylellisin malli ja lähtökohtana uusimmalle erikoismallille. Kutsumanimellä Red Phantom, magmanpunainen auto on suunniteltu vain yksittäiseksi kappaleeksi.

Tarkoituksena on tukea (RED) säätiön toimintaa. (RED) toteuttaa yhteistyössä lukuisien eri alojen yritysten kanssa kampanjoita joiden tuotoilla kerätään varoja AIDSin vastaiseen taisteluun.

Suunnittelu ja valmistus on toteutettu Rolls-Roycen räätälöityjen erikoisautojen osaston toimesta. Bespoke Design Collective -osaston artesaanit pystyvät tarvittaessa toteuttamaan kaikki asiakkaiden yksityiskohtaiset toiveet.

Erikoissävytettyyn punaiseen maalipintaan on sisällytetty kristallihiukkasia ja sen pitäisi antaa autolle erityistä säihkettä. Bespoke -osaston kehittämässä maalipinnassa on viisi maalikertaa. Jokaisen kerroksen jälkeen pintaa hiotaan käsin yli viiden tunnin ajan. Sisustan jalopuupinnat on käsitelty kuudella lakkakerroksella, joka antaa parhaan viimeistelyn. Auton mekaniikkaan ei ole katsottu parhaaksi koskea. Moottori on Phantomeista tuttu 6,75-litrainen V12 joka antaa varmasti riittävät 571 hevosvoimaa. Takana tietysti tuplaputket.

Käsityönä tehty nahkasisustus on luotu yhdeksästä tynnyrissä kuivatetusta vuodasta. Värisävyinä arktisen valkoinen yhdistettynä Mugellon punaiseen.

Katon sisäpintaa valaisee säihkyvä tähtitaivas. Nahkaan upotetut 1600 reikää sisältävät yhtä monta valokuitua. Valojen kirkkautta pystyy säätelemään himmeästä hehkusta kirkkaaseen tähtitaivaaseen. Kaksi tähän vaativaan asennustyöhön erikoistunutta ammattilaista vetää valokuidut verhoilun uumeniin noin yhdeksässä tunnissa. Tämä lisävaruste on saatavilla myös ”perus”-Phantomiin – lisähinnasta toki.

Kojelautaa koristelee koko leveydeltään galleria, jonka teemana on purjeveneiden regatta. Punaiseen nahkaan sommitellun teeman on visioinut taiteilija Mickalene Thomas. Myös erikoisuutena on ovien kynnyslistoissa Rolls-Roycen jo 115-vuotista taivalta juhlistava koristelista.

Auto huutokaupataan 13.12.2019 Art Baselin kuuluisassa taidehuutokaupassa Miamissa.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of