SLC Final Edition – auringonlaskua kohti

Final Edition nimi viestittää klassikkomallin tuotannon loppumisen olevan lähellä

Kultti-Roadster SLK esiteltiin vuonna 1996 ja se oli tehtaan ensimmäinen urheiluauto, joka soveltui hyvin ympärivuotiseen käyttöön. Tavaratilaan kokoontaittuva kovakatto oli käytännöllinen ja osoitti, että urheilullisen elämäntyylin eteen ei tarvinnut tehdä kompromisseja. Nykyaikaisen urheiluauton konsepti osoittautui hitiksi ja kilpailijat reagoivat tuomalla samoihin aikoihin markkinoille BMW Z3:n ja Porsche Boxsterin.

Kolmannen sukupolven SLK esiteltiin vuonna 2011, joten mallin elinkaaressa aletaan olla hiljalleen ehtoopuolella. Vuoden 2016 faceliftissä mallimerkinnäksi päivitettiin SLC. Nyt esitelty SLC Final Edition juhlistaa mallin historiaa tarjoamalla jäähyväispaketissaan paremman varustelutason. Erikoismalli pohjautuu AMG Line -malliin ja on saatavilla kaikkien moottoriversioiden yhteyteen. Jo lähtökohtaisesti varusteluun kuuluu siis AMG Styling puskurit edessä ja takana. Lisäksi urheilullisempi jousitus on 10 millimetriä vakiota matalampi ja rei’itetyt jarrulevyt ovat suuremmat. Myös 18 -tuumaiset viisipuolaiset AMG -vanteet ovat vakiona.

Saatavilla on kaksi ulkoisesti erilaista ulkonäköpakettia. Väriltään mustaan ja harmaaseen malliin tulee kromilista etupuskurin alareunaan. Väriltään keltaisissa ja valkoisissa etupuskurin alaosa on väriltään musta. SLK:n julkistusväri oli yli 20 vuotta sitten Yellowstonen keltainen ja historiallista yhtymäkohtaa on haettu nyt uudella Sun Yellow -värillä. Yhteistä molemmille ulkonäkövariaatioille ovat mustat ovenkahvat, ulkopeilit ja SLC Final Edition merkinnät etulokasuojissa.

Sisällä on tarjolla enemmänkin erikoisdetaljeja perusmalleihin nähden. Kaksiväri nappanahka -teemaa on istuimissa ja ovipaneeleissa. Hiilikuitu ’lookki’ näkyy muunmuassa istuimien pääntuissa, ratissa ja vaihdekepin nupissa. Final Edition merkintöjä näkyy löytyvän ainakin istuimien pääntuista ja lattiamatoista.

Tehdas ei ole vielä tehnyt päätöstä seuraavan sukupolven SLK/SLC:stä. Nähtäväksi jää jääkö R172 koodinimellä tunnettu malli toistaiseksi viimeiseksi MB:n pikkusporteista.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of